ROADSHOW!

Lansarea proiectului va avea loc între 18-22 aprilie 2016 (Săptămana Școala Altfel), în București, Bacău și Cluj-Napoca. Nu ratați această ocazie!

Povestea

Câți dintre noi ne mai amintim, oare, despre legea gravitației? Probabil foarte putini, însă toată lumea se “pricepe la asta”, fiindcă o experimentăm zilnic. Copil fiind, Alexandra Butmalai – în prezent elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Sf. Sava din București - a avut șansa să descopere că prin experimente orice teorie devine mult mai mult mai ușor de înțeles. Și-a dat seama că mulți copii ar vrea să experimenteze ca să înteleagă mult mai ușor greoaiele teorii din școală. Pentru fiecare experiment este nevoie de materiale specifice, pe care în general este greu să le aduni, ele nu se găsesc în același loc, trebuie să adaptezi și să improvizezi mult și astfel…. dispare pofta.

Așa că a creat “Fabrica de experimente”, un proiect conceput de un copil pentru alți copii! Timp de 6 luni și-a perfectionat conceptul, însă un salt spectaculos în eficiență a apărut imediat după participarea ei în cadrul programului “Creatori de viitor”. Acela a fost momentul în care alături de mai mulți liceeni pe care i-a cunoscut aici, au format împreună un “trib educațional”. Astfel că, alături de alți 20 de tineri liceeni, și-au propus să lanseze kit-ul #1WOW, ce cool e apa !

Asociația 11even, ne-a propus să ducem acest concept mai departe, și să arătăm de ce suntem în stare atunci când avem un vis comun și lucrăm în echipă!


Ce este si ce ofera Fabrica de experimente Roadshow?
Învatare prin experimentare


Este un proiect de promovare a învățării prin experimentare (cu focus peexperiențe de fizică și chimie), dezvoltat și implementat alături de “Creatori de viitor” si “Kaufland”.
Fabrica de Experimente Roadshow în 2016


- Lansarea proiectului va avea loc între 18-22 aprilie 2016 (Săptămâna Școala Altfel)
- Vom organiza cu această ocazie peste 15 evenimente live în Bucuresti, Bacau si Cluj-Napoca.


Eveniment de 90 de minute


Este un eveniment interactiv şi amuzant de 90 de minute, care cuprinde un show live în care copiii, împreună cu voluntarii, vor face cele mai interesante şi captivante experimente din lumea ştiinţei. Întrebările, răspunsurile şi observaţiile copiilor vor fi luate în considerare şi premiate la sfârşitul evenimentului. F.E. Roadshow oferă şansa unei experienţe unice copiilor şi adolescenţilor între 6 şi 14 ani, dar de ce nu şi profesorilor însoţitori şi părinţilor curioşi.
De ce sa particip la Fabrica de Experimente Roadshow?


- Oferă o experiență entuziasmantă
- Hrănește curiozitatea copiilor
- Îmbunătățește motivația și atitudinea
- Sporește informațiile profesorilor
- Încurajează învățarea în echipă
- Accentuează modalități practice de învățare a unor concepte teoretice


UN PROIECT SUSTINUT DE: